Den ansvarlige for rekrutteringsprocessen starter altid med CV’et. Opfylder det ikke de formelle kvalifikationer, læser de aldrig din ansøgning. Dit CV er derfor det absolut vigtigste værktøj til åbne døre for nye muligheder, men det stiller også krav til, at du som jobsøger agerer professionelt ellers forringes dine chance for at komme til en eventuel samtale.

Kompetencer
Du skal signalere, at du har gjort dig nogle tanker og refleksioner omkring, hvad det er for et job du søger, og hvordan dine kompetencer passer til dette job. Det er derfor meget vigtigt, at alle dine kompetencer fremgår af dit cv og fremgår på den rigtige måde, så dit CV fremstår professionelt og velovervejet.

Det er vigtigt, at dit cv er overskueligt sat op med tydelige afsnitsindelinger, klare skrifttyper og luft mellem hvert punkt, så det er let at scanne for læseren. Arbejdsgiveren skal måske igennem hundredvis af CV’er, så det er afgørende, at man hurtigt kan danne sig et indtryk af dine erfaringer.

Gå til CV generator

Med vores generator får du et professionelt CV og korrektur for bare 249,-

Vores anbefaling
Vi anbefaler ikke et kompetence-CV til almindelig jobsøgning. Det er det kronologiske CV som de fleste arbejdsgivere kender og foretrækker. Her dokumenterer du din uddannelse, erhvervserfaring mm. Husk at bruge en omvendt kronologisk rækkefølge – det nyeste skal stå først. Et CV skal besvare flere spørgsmål end det stiller. Den rekrutteringsansvarlige må ikke sidde tilbage med ubesvarede spørgsmål.

Kronologi
Arbejdsgiverne er altid interesserede i at læse om din nuværende arbejdssituation, og hvad du tidligere har arbejdet med.
Du kan vælge at supplere det kronologiske CV med dine vigtigste kompetencer i et resume i begyndelsen af CV’et. Her opridser du de kompetencer og erfaringer – faglige såvel som generelle og personlige – der er relevante for netop det job, du søger. Betragt den personlige profil som en brugervejledning til læseren, hvor du giver en beskrivelse af, hvad det er, du kan bidrage med. Det er dog vigtigt at pointere, at det skal være kort og præcist.

Billede
Hvis du sætter et billede på dit CV, skal det være et pænt, vellignende portrætbillede, der egner sig til at blive printet i sort/hvid.

Dit CV skal højest sandsynligt printes ud, så lav selv en test inden du sender det af sted. Print det ud og se på det. Kan du let scanne det eller skal der arbejdes mere med layoutet? Husk at gemme det som pdf.

Hvis du vil være sikker på, at få det hele med, kan du bruge vores skabelon.

Klik her for at starte ProCV